Litt over halvparten av oss har nå hatt anlegget i drift en sesong, og har hatt besøk av servicetekniker. Rapporten fra disse blir sendt ut i disse dager til de som har fått anmerkning/kommentar på punkter som bør utbedres. Dette kan f eks gjelde plassering av alarmen (må være inne i hytta så man kan høre den), manglende eller dårlig lufting over tak etc. Dette er mangler som bør rettes raskt. Men stort sett er alt ok. Og de aller fleste er fornøyd med å ha fått rent vann i springen og fått byttet ut snurredoen med vannklosett!
Vi har fått melding om et par steder på Søndre Tasken som har hatt besøk av mus i tanken, og som ikke hadde forsikring mot dette. Dette bør ikke være mer kritisk enn mus i kjeller og hytte generelt, men åte kan f eks tiltrekke seg musene. Det er også viktig at trekkerør og åpninger i styringsboksen er tettet i hht bruksanvisningen av elektriker. Videre anbefales det å sjekke forsikringen, da noen selskaper opererer med "toppforsikringer" for å dekke skader fra skadedyr. Oppgradering til dette er ofte svært rimelig, Fremtind tar f eks ca 300,-/år for dette.
Det er også leit å høre at mange har fått avslag på søknad om å få bygge på hytta noen få kvadratmeter for å få på plass bad/toalett. Det ble vedtatt en ny kommuneplan for Råde i sept. 2023 som gir en del endrede regler for oss, og som gjør at kommunen ser annerledes på slike søknader. Det har også blitt tilkoblingsplikt for nye fritidsboliger. Dette er veldig leit, særlig med tanke på at vi og et par, tre andre områder har lagt ned over 100 millioner kroner til sammen i VA-anlegg for egen regning, hvor flere ikke får nytte av dette uten å måtte ta av arealet i en fra før trang hytte. Vi burde være mange nok til å kunne markere vår misnøye med dette, kanskje en sak for Velene.
Noen har hatt veldig store strømkostnader forrige vinter, fordi varmekablene har stått på uten at hytta har vært i bruk. Endrede forutsetninger og bruk har gjort at leverandøren av vann- og avløpsrørene ikke lenger anbefaler at rørene fryser ned, men står med varmekablene på (selvfølgelig styrt av termostat). Det er opp til hver og en om man vil ta sjansen på å ikke ha kablene på, f eks der hvor rørene ligger dypt (dypere enn 60 cm). Reparasjon av frostskade må veies opp mot strømkostnaden, ligger skaden grunt er det ikke veldig dyrt, sies det. Hva det betyr er det umulig å si.
Send oss gjerne en epost hvis det er noe dere lurer på, eller spør deres lokale kontakt.
God høst!